Sabtu, 26 Mac 2011

Seminggu Menjelang Sukantara 2011

Tinggal lebih kurang seminggu sahaja lagi menjelang sukantara sekolah yang bakal dijalankan bermula 4 April ini. Sebagaimana yang telah dimaklumkan setiap pasukan semaksimumnya boleh mengumpul mata awal sebanyak 360 mata bagi dua acara sukantara iaitu 80 dan 150 meter. Manakala bakinya pula sebanyak 510 mata maksimum menjadi rebutan pada Temasya Sukan Tahunan yang bakal berlangsung lebih kurang 2 minggu lagi.

Dalam temasya sukan tahunan yang bakal berlangsung tidak lama lagi sudah pastinya gelaran juara menjadi impian setiap pasukan. Sehingga kini pasti masih menjadi teka-teki pasukan manakah yang bakal dinobatkan juara bagi Temasya Sukan Tahunan 2011??? Jawapannya pasti terjawab nanti.

180 mata bagi acara sukantara nanti adalah penting bagi setiap pasukan bagi memastikan jarak mata tidak jauh antara setiap pasukan bagi memastikan persaingan selesa tanpa sebarang tekanan. Namun sekiranya pungutan mata bagi sukantara mempunyai jurang mata yang jauh maka usaha berlipat ganda perlu dilakukan pada acara sebenar nanti.

Ingat, seminggu sahaja lagi...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan