Sabtu, 12 Februari 2011

Acara Temasya Sukan Tahunan kali ke 17

Bagi temasya sukan tahunan kali ke-17 yang akan berlangsung di UIA Gombak pada 16 April 2011, beberapa acara yang telah diputuskan untuk dipertandingan adalah seperti berikut:

*80 meter
*100 meter
*200 meter
*4 x 100 meter
*4 x 200 meter

Bagi kesemua acara di atas setiap rumah sukan dikehendaki menghantar 2 penyertaan bagi setiap katogeri acara... iaitu 2 peserta bagi acara individu dan dua pasukan bagi acara lari berganti-ganti bagi kelas yang terdiri daripada kelas 1, 2 dan 3.

*Tarik tali terbuka (Setiap Rumah Sukan dikehendaki menghantar 1 pasukan lelaki dan 1 pasukan perempuan yang melibatkan murid tahun 5 dan 6 atau salah satu daripadanya)

*4 x 50 meter (Acara Guru)

Acara lompat jauh, lompat tinggi dan lontar peluru tidak dipertandingkan.

Selain daripada acara di atas, acara sukantara turut diadakan seperti tahun-tahun yang lalu bagi mengumpul mata atau markah dari setiap individu dari rumah sukan masing-masing melalui acara-acara yang disenaraikan di bawah :

*80 meter
*150 meter
*Mini Merenta Desa

Bagi kesemua 3 acara di atas, setiap peserta akan menyumbang 1 mata bagi setiap acara tersebut sekiranya berjaya melepasi halangan masa yang ditetapkan. Ini bermakna kesemua ahli dalam setiap rumah sukan adalah terlibat walaupun ada yg tidak terpilih dalam acara balapan yang akan dipertandingkan di UIA nanti.

Jadi, ketua rumah bolehlah atur strategi macam mana nak kumpul markah semaksimumnya melalui acara-acara yang telah disenaraikan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan